появилась в акваріумі вот така штука як на фото , полазив по нету вроді в мене чорна борода , але точно незнаю в акваріомістиці я новачок , підкажіть чи це вона і якими засобами її вивисти? , аква 175л ,світло 10 годин аквагло і лайфгло.фільтр фан3 , рослини переважно криптокорина ,
Та бутилка,чи пляшка що вам казали, мабудь зветься сайдекс.Спробуйте але воно дійсно може бути шкідливою для рослин.Це легкий шлях.Але борода повернеться якщо ви нічого не змінете.Кращє яйщо багато риб зменшіть їх чисельність,посадіть якнайбільше швидкоростучих рослин.Зараз спробуйте вимкнуть світло на3дні аерація цілодобово,риб не годувати.Детальніше "Метод затемнения" Я забув про бороду коли захопився рослинами і почав подавати їм вуглекислий газ
Зараз спробуйте вимкнуть світло на3дні аерація цілодобово,риб не годувати і що це повинно допомогти ? а якшо світло включу чорна борода не почне апять появлятися
а зачем свет на три дня гасить? чтобы погасить всех оставшихся? данная проблема была у меня в аквариуме с астронотусами, я укоротила и раздробила световой день (в декрете сижу такая возможность есть) по мере сил ваших в ручную очищайте декорации, фильтр и пр. при прочих возможностях замените лампы на менее мощные, но с подходящим спектром для растений. использование форумчанами сайдекса я не понимаю вообще, так на ряду с положительным эффектом гибнут растения, и даже рыба, не говоря о криле...и в конце концов хоть скептики и профи меня сейчас закидают камнями пару тройку молли, герийнохейлусов прикупить советую. анцики мои дрянь эту не скребли, а вот САЕ не берите просто угробите рыбу. начни с простого и доступного. удачи!
я шось не поняв , то забагато світла може призвести до чорної бороди , в мене стоять 2 лампи по 30 ват аква-гло і лайф-гло , може залишити тільки лайф-гло. ?